دوره 10، شماره 6 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 6 صفحات 138-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahmoodian S S, Baharloo H, голькар А, Ahmadi M. Main term-formation methods of the Persian language in the mirror of Russian language. LRR 2020; 10 (6) :113-138
محمودیان سونیا سادات، بهارلو هادی، گلکار آبتین، احمدی میریلا. روش‌های اصلی اصطلاح‌سازی زبان فارسی در آینۀ زبان روسی. جستارهای زبانی. 1398; 10 (6) :113-138

1- دانشجوی دکترای دانشگاه تربیت مدرس
2- استادیار زبان روسی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، baharloo@modares.ac.ir
3- استادیار زبان روسی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- دانشیار زبان روسی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
پژوهش­های ساخت‌واژی اصطلاحات طی چند دهۀ اخیر با توجه به نقش عمدۀ­ نتایج آن­ها در مواردی همچون ترجمۀ اصطلاحات و متون فنی اهمیت زیادی یافته­اند. برای انجام این قبیل پژوهش­ها وجود یک نظام مرجع دسته­بندی روش­های ساخت، ضروری است. در زبان روسی پژوهشگران مختلفی به بررسی این روش­ها پرداخته­اند. ماحصل آن دستیابی به نظامی یکپارچه است که بیشتر اصطلاح­شناسان در آن توافق کرده­اند. در زبان فارسی نیز فرهنگستان زبان و ادب فارسی دسته­بندی کلی از روش­های اصطلاح­سازی ارائه کرده است که تفاوت­هایی با زبان روسی دارد. در این کار پژوهشی قصد داریم با تکیه بر نظام دسته‌بندی روش‌های اصطلاح‌سازی در روسی نظام مشابهی را برای زبان فارسی ارائه کنیم. از نظام دسته‌بندی حاصل می‌توان هم در پژوهش­های تطبیقی زبان‌های روسی و فارسی و هم در مطالعات تک­زبانۀ فارسی و تکمیل دسته­بندی ارائه‌شده از سوی فرهنگستان بهره‌ جست.

نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: زبان شناسی تطبیقی
انتشار: 1398/11/10