دوره 10، شماره 6 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 6 صفحات 232-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

fallah E, Shafipor S. Discursive Stylistics of the 28th Sermon of Nahjulbalagheh from the Perspective of Ideational and Interpersonal Metafunction: A Study in Halliday Systemic Functional. LRR 2020; 10 (6) :205-232
فلاح ابراهیم، شفیع پور سجاد. سبک‌شناسی گفتمانی خطبۀ 28 نهج‌البلاغه از منظر فرانقش اندیشگانی و بینافردی بر اساس رویکرد نظریۀ نقش‌گرای هلیدی. جستارهای زبانی. 1398; 10 (6) :205-232

1- استادیار گروه زبان و ادبیات عربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران ، fallahabrahim@gmail.com
2- دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران
در این پژوهش، سبک گفتمانی خطبۀ 28 نهج­البلاغه از منظر دو فرانقش اندیشگانی و بینافردی نظریۀ نقش­گرای هلیدی، میزان بسامد فرایندها در فرانقش اندیشگانی و نحوۀ شکل‏گیری و صورت­بندی معنا در لایۀ ارتباط با مخاطب برای بیان گفتمانی در سطح فرانقش بینافردی بحث و بررسی شده ‏است. این جستار با رویکرد توصیفی ـ تحلیلی در پی آن است تا با به­کار گیری نظریۀ نقش‏گرای هلیدی در دو سطح فرانقش اندیشگانی و بینافردی در خطبۀ 28 ـ که گفتمانی توصیفی از دنیا و آخرت است ـ ضمن تحلیل بندهای خطبه از جهت بسامد فرایندها‏، نحوۀ تعامل با مخاطب برای انتقال مفاهیم را تبیین کند. نتایج به­دست آمده نشان‏ خواهد داد که حضرت علی(ع) با به­کار گیری بسامد بالای فرایندهای مادی و وجه خبری در خطبه سعی در ملموس و عینی نشان دادن نگرش خود نسبت به دنیا و آخرت و اقناع‏سازی مخاطب در ترک دنیاپرستی و توجه به آخرت­گرایی دارد.

نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: زبان‌شناسی
انتشار: 1398/11/10