دوره 12، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 489-457 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazerian S, Abbasian G, Mohseni A. Comparative Study of Measurement and Incorporation of ZPD Scenarios in Developing EFL Learners' Writing. LRR 2021; 12 (1) :457-489
ناظریان سمانه، عباسیان غلامرضا، محسنی احمد. بررسی تطبیقی سنجش و کاربست دو نوع محدودۀ رشد تقریبی در تقویت مهارت نوشتاری زبان‌آموزان زبان انگلیسی. جستارهای زبانی. 1400; 12 (1) :457-489

1- دکتری آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب، تهران، ایران.
2- دانشیار گروه زبان انگلیسی، دانشگاه امام‌علی(ع)، تهران، ایران. ، gabbasian@gmail.com
3- دانشیار گروه زبان انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران جنوب، تهران، ایران
علی رغم پژوهش های روز افزون درزمینه ی محدوده رشد تقریبی [1](ZPD)، کاربرد آن درقالب فردی و گروهی جای بحث بسیار دارد. با هدف شفاف سازی تجربی موضوع، پژوهش حاضر به بررسی تطبیقی کاربست دو نوع روش تدریس مبتنی برمحدوده رشد  تقریبی (گروهی و انفرادی) درصحت نوشتار دو گروه از زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی (سطح بالا و سطح پایین) پرداخته است. به همین منظور، 118 نفر از زبان آموزان همگن شده بر اساس آزمون مهارت TOEFL[2] ITP[3] به طور تصادفی دردو گروه یکسان تحت آموزش به دو روش تدریس یاربست[4] فردی و گروهی قرارگرفتند. قبل وبعد ازآموزش، سه آزمون جهت اندازه گیری سطح صحت نوشتار و محدوده رشد تقریبی دو گروه اخذ شد. آزمون محدوده رشد تقریبی دیگری نیز اواسط دوره گرفته شد. یافته ها نشان داد که روش تدریس انفرادی، صحت نوشتار زبان آموزان سطح پایین را بهبود می بخشد، لیکن روش تدریس گروهی، به بهبود صحت نوشتار زبان آموزان در هر دو سطح (پایین و بالا) نمی انجامد. این یافته ها، ضمن تاکید بر استفاده از روش های تدریس مبتنی بر محدوده رشد تقریبی در آموزش نوشتار زبان خارجی در موقعیتهای متنی معنی دار[5]، و تاثیر این روشها بر صحت نوشتار، بر قابل اندازه گیری بودن محدوده رشد تقریبی گروهی با رویکردی فردی دلالت دارد.

[1] Zone of Proximal Development (ZPD)
[2] Test of English as a Foreign Language (TOEFL)
[3] Institutional Testing Program (ITP)
[4] Scaffolding