مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه آموزش علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، صندوق پستی 889-14665 تهران، ایران ایمیل: kamalnosrati1367@cfu.ac.ir ، kamalnosrati1367@yahoo.com
چکیده:   (583 مشاهده)
هدف پژوهش، بررسی مبانی نظریه بازی¬های زبانی ویتگنشتاین و نقش آن در غلبه بر پیش¬فرض¬ها و سوگیری¬های نادرست  است. در پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با روش تحلیل مفهومی و استنتاجی، در بخش یافته¬ها با بررسی مبانی نظری بازی¬های زبانی ویتگنشتاین، ابتدا به نقد کاستی¬های فلسفه متقدم همچون مطلقیت امور، رویکرد تحلیلی محض و تعریف اشاره¬ای پرداخته و در ادامه به ویژگی¬های زبان همچون اجتماعی بودن، تغییرپذیری و بحث کاربرد و نقش ابزاری آن اشاره شد. همچنین، ضمن بیان رسالت فلسفه ویتگنشتاین، جایگاه و علت محوریت زبان در فلسفه او نمایان گردید و در نهایت به خاطر افق جدیدی که در نظریه بازی¬های زبانی نهفته است و با تکیه بر آن و همچنین شیوه کار ویتگنشتاین در فلسفه متاخر، مجموعه راهکارهایی جهت غلبه بر سوگیری¬ها ارائه شد. غلبه بر حس ذات باوری، بازنمایی دارای وضوح، خودتبعیدی تحمیلی، تجربه مشاغل و حرفه¬های متفاوت، تاکید بر تفاوت¬ها و طرح سؤالات مناسب از جمله این راهکارها هستند. در نتیجه می¬توان اذعان داشت که بسیاری از باورها و پیش-فرض¬های نادرست از طریق زبان به نسل¬های آینده منتقل می¬شود و به این دلیل خیلی از مسائل در طول تاریخ پابرجا مانده¬اند. از این¬رو، بایستی مفاهیم و اندیشه¬های غلط را در زبان ¬شناسایی و با حذف آنها از تکرارشان جلوگیری به عمل آید.
 
     
نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: فلسفه زبان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.