دوره 3، شماره 1 - ( 1391 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 126-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Faez K, Khanifarb H, Alvani S, Pourezzat A A, Jandaghi G R. The Comparative Concept of Linguistic Justice (Function of Language in Justice Development). LRR 2012; 3 (1) :113-126
فائز کوکب، خنیفر حسین، الوانی سید مهدی، پورعزت علی اصغر، جندقی غلامرضا. مفهوم‌شناسی تطبیقی عدالت زبانی (کارکرد زبان در توسعه عدالت). جستارهای زبانی. 1391; 3 (1) :113-126

1- دانشجوی دکتری گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشیار گروه مدیریت و برنامه ریزی، دانشکده مدیریت پردیس قم، دانشگاه تهران، قم، ایران
3- استاد گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت ، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران ، ایران
4- دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
5- استاد آمار حیاتی، دانشکده مدیریت پردیس قم، دانشگاه تهران، قم، ایران
زبان به‌عنوان پدیده‌ای اجتماعی، با ساخت و نظام ارزش‌های جامعه ارتباط تنگاتنگی دارد؛ ارتباطی کاملاً تعاملی و دو‌سویه؛ به این صورت که هم زبان بر ساخت اجتماعی تأثیر دارد و هم ساخت و بافت اجتماعی و محیط پیرامون افراد بر زبان آن‌ها تأثیر می‌گذارد. حتی در برخی موارد ممکن است تفاوت‌های زبانی به تفاوت‌های ادراکی از جهان منجر شود. هدف این تحقیق، بررسی تطبیقی کارکرد و نقش زبان در توسعه عدالت در قالب مفهوم جدید و نوظهور عدالت زبانی است و به روش دلفی تاریخی (محدود) انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد در رویکرد عدالت زبانی، بنیاد‌های عدالت بر ساخت زبان، توسعه و تقویت توانمندی‌های زبان‌شناختی آحاد جامعه بنا نهاده می‌شود. بنابراین، بر به‌کارگیری کلمات و واژگان و زبان عدالت‌محور، به‌عنوان نخستین ‌گام در رسیدن به جامعه عدل، تأکید می‌شود و استفاده از واژگان تحقیر‌آمیز که با هدف برجسته‌سازی نقایص افراد یا القای نفوذ و قدرت به‌کار می روند منع می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فلسفه زبان|کاربرد شناسی زبان
انتشار: 1390/12/17