دوره 10، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 266-251 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشیار زبان روسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- گروه آموزشی زبان روسی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (6227 مشاهده)
در مقالۀ حاضر حالت در زبان روسی و مشکلات فراگیری آن برای فارسی­ زبانان بررسی شده است.در زبان روسی پیوند بین اعضای جمله با انتخاب درست حالت بیان می­شود. این پیوند ممکن است بین اجزای مختلف کلام (فعل، اسم، صفت، قید و عدد) برقرار شود.در مقایسه با زبان روسی، در زبان فارسی مقولۀ حالت وجود ندارد و پیوند بین واژگان در جملات و ترکیب واژه­ها به­ کمک حروف اضافه، نشانه­های اضافه، ترتیب اجزای کلام یا حروف ربط برقرار می­شود.
حالت­های زبان روسی معمولاً چند­معنایی هستند. هر نوع حالت دارای مجموعه­ای از معانی لغوی است. با توجه به مفهومی که هر حالت در زبان روسی دارد، به­صورت معینی به زبان فارسی بیان می­شود. بنابر­این، بین نوع حالت در زبان روسی و ساختارهای نحویِ زبان فارسی رابطۀ یک­به­یک کاملی وجود ندارد.
همچنین در این مقاله تلاش شده است ضمن بیان نحوۀ این­گونه روابط و حالت­های مختلف به زبان فارسی، به یافتن قوانین، قواعد کلی و بیان مشکلاتی که برای زبان­آموزان ایرانی در فراگیری حالت زبان روسی وجود دارد اشاره و علل به­وجود آمدن این­گونه خطاها برای فارسی ­زبانان را با رویکردی تحلیلی بررسی کنیم.
 

 
متن کامل [PDF 254 kb]   (1952 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زبان شناسی
انتشار: 1397/12/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.