دوره 7، شماره 7 - ( 1395 )                   جلد 7 شماره 7 صفحات 264-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

faramarz M, Khalife Shooshtari M E, Ahmadi Amooi H. Semiotic Function of Non –gentive Letters to Understand Syntactic Structure in the framework of Razi Astarabadi. LRR 2017; 7 (7) :241-264
URL: http://lrr.modares.ac.ir/article-14-4621-fa.html
میرزائی فرامرز، خلیفه شوشتری محمدابراهیم، احمدی آمویی حسین. کارکرد نشانه ای حروف غیرعامل در فهم ساخت نحوی از دیدگاه رضی استرآبادی. جستارهای زبانی. 1395; 7 (7) :241-264

URL: http://lrr.modares.ac.ir/article-14-4621-fa.html


1- استاد زبان وادبیات عربی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
2- دانشیار زبان وادبیات عربی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران
3- دانشجوی دکتری زبان وادبیات عربی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده:   (5275 مشاهده)
«حروف غیرعامل» حروفی هستند که تاثیر اعرابی ندارد؛ به همین علّت در آموزش نحو نادیده گرفته شده­اند؛ بررسی­ها نشان می­دهد این حروف نقشی کلیدی، در شناخت ساخت نحوی و درک معنای متن دارند که می­توان آن را «کارکرد نشانه­شناختی- معنایی حروف غیرعامل» نامید. اگرچه نحوی­ها گاهی با عنوان «معانی الحروف» به آنها پرداخته­اند؛ اما بررسی سازمان یافته­ای از کارکرد نشانه ­ای آن­ها، به منظور درک ساخت نحوی وفهم دقیق معنای متن، انجام نشده است.
از نظر رضی استرآبادی، جنبه نشانه­ای- معنایی و ساختاری حروف یاد شده، جزء عمل نحوی آن­ها به ­شمار می­رود. این مقاله بر آن است که با توجه به اهمیت و گستردگی حضور این حروف در زبان عربی، با بهره­مندی از نظر رضی استرآبادی، کارکرد نشانه­ای آن­ها را در فهم ساخت نحوی نشان دهد و به این پرسش پاسخ دهد که بر اساس دیدگاه نشانه­شناسی، بارزترین کارکرد نشانه­ای این حروف، در درک ساخت نحوی و فهم متن چیست !؟ برای پاسخ به این پرسش با روش توصیفی– تحلیلی به بررسی متون مختلف و تجزیه و تحلیل دیدگاه این نحوی برجسته، پرداختیم که نتایج نشان می­دهد: حروف غیر عامل در شناخت ساخت نحوی نقش درخوری دارد وبیانگر نوعی ارتباط بین دال ومدلول در دو بخش صورت ومحتوا است وبر این اساس، مهم­ترین کارکرد نشانه­ای آن را می­توان در تمییز وتشخیص جایگاه دستوری کلمات و جملات دانست .
متن کامل [PDF 285 kb]   (2507 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: آموزش زبان
انتشار: 1395/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.