Atar Sharghi N, Akbari B. Examining the Relation between the L2 Motivational Self System and Second/Foreign Language Learning: The Case of Iranian Learners of French. LRR 2019; 10 (3) :95-117
URL:
http://lrr.modares.ac.ir/article-14-27716-fa.html
1- استادیار علوم زبانی مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران ، navid_atar.sharghi@PLC.ikiu.ac.ir
2- کارشناس ارشد مترجمی زبان فرانسه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده: (8032 مشاهده)
پژوهشگران همواره به انگیزه و نقش آن در فعالیتهای انسان بهویژه در آموزش و یادگیری زبان دوم/ خارجی توجه نشان دادهاند. پس از آشکار شدن کاستیهای مدل انگیزشی گاردنر، در سالهای 1990 مشخص شده بود که تصورات ذهنی زبانآموزان تأثیر بسزایی در انگیزش آنها دارد. نظریۀ نظام خودانگیزشی دورنیه، بهعنوان تلفیقی از نظرات گاردنر، هیگینز، مارکوس و نوریوس با مفهوم خودهای ممکن در روانشناسی، یکی از جدیدترین نظریهها برای بررسی انگیزش در یادگیری زبان دوم/ خارجی است.
در این پژوهش، عوامل انگیزشی نظریۀ نظام خود انگیزشی را درمورد فرانسویآموزان ایرانی بررسی میکنیم. بر اساس متغیرهای مطرحشده در این نظریه پرسشنامهای تهیه شد و در میان 160 زبانآموزِ فرانسوی زبان خارجی/دومِ دانشگاهی و مؤسسهای توزیع شد و با استفاده از نرمافزار اس.پی.اس.اس. آنالیز شدند.
یافتههای این پژوهش مؤید این است که از طریق شناخت و تقویت متغیرهای خودِ آرمانی، خودِ بایسته و تجربیات یادگیری میتوان میزان تلاش فردی را پیشبینی کرد. با محاسبۀ ضریب همبستگی پیرسون مشخص شد که متغیر خودِ آرمانی با متغیرهای پیشگیری محور، ترفیع محور و تلاش فردی ارتباط مستقیم دارد. همچنین بین متغیر اضطراب و متغیرهای خودِ آرمانی و تلاش فردی رابطۀ معنیداری وجود ندارد؛ اما با متغیر خود بایسته رابطهای مستقیم وجود دارد.
نوع مقاله:
مقالات علمی پژوهشی |
موضوع مقاله:
آموزش زبان انتشار: 1398/4/24