جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای آذرنوش
دوره ۳، شماره ۱۱ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
نوستالژی یکی از مسائل مهم در حوزه علوم رفتاری است که در سالیان اخیر موردتوجه برخی رشتهها ازجمله روانشناسی قرارگرفته است. هدف از تحقیق طراحی مدل تاثیر تبلیغات ورزشی و قابلیت نوستالژیک بر حضور هواداران تیم ملی فوتبال میباشد. روش تحقیق به لحاظ هدف از نوع پژوهشهای کاربردی و به لحاظ روش اجرا میدانی و به لحاظ نوع تحلیل، توصیفی _ همبستگی است. جامعه آماری شامل هواداران مرد تیم ملی فوتبال ایران بود. جامعه آماری این پژوهش ۱۰۰۰۰۰نفر که حجم نمونه بر اساس جدول مورگان ۳۸۴ نفر تعیین و به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه تبلیغات نوستالژیک (مرچنت ۲۰۱۳)، پرسشنامههای قابلیت نوستالژیکی، نوستالژی برانگیخته (پاسکال ۲۰۰۲)، شخصیت نوستالژیکی (مییر ۲۰۱۰)، تأثیرپذیری نوستالژیکی (روتلج ۲۰۰۹) و پرسشنامه تمایل به حضور در ورزشگاه (صفر زاده ۱۳۹۳) استفاده شد. برای تجزیهوتحلیل دادههای تحقیق از نرمافزارهای SPSS و Smart PLS استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد که اثر تبلیغات نوستالژیک با ضرایب ۸۶/۰ و ۳۰/۰ بر قابلیت نوستالژیکی و تمایل به حضور در ورزشگاه بهطور مستقیم معنیدار بود. قابلیت نوستالژیکی نیز با ضریب ۵۲/۰ بر تمایل هواداران به حضور در ورزشگاه اثر معنیداری داشت. اثر غیرمستقیم تبلیغات نوستالژیک بر تمایل به حضور در ورزشگاه (با میانجی قابلیت نوستالژیکی) ۶۶/۰ بود. از اینرو پیشنهاد میشود در بازاریابی مبتنی بر عناصر نوستالژیک برای تیم ملی فوتبال به گونه شناسی هواداران بر اساس انواع قابلیتهای نوستالژیک اقدام شود.
آذرتاش آذرنوش، فرامرز میرزایی، مریم رحمتی ترکاشوند،
دوره ۵، شماره ۵ - ( شماره ۵ (پیاپی ۲۱)- ۱۳۹۳ )
چکیده
فرهنگ ایرانی که از سدههای نخست اسلامی وارد زبان و ادبیات عربی شده بود، در قرن چهارم گویی جزئی از فرهنگ عربی شده، در میان مردم رایج و معمول بود. این فرهنگ با ابزار زبان انتقال داده شد. بنابراین نفوذ گسترده آن را باید در آثار نویسندگان ایرانینژاد عربینویس یافت. ابوحیان توحیدی، دانشمند بزرگ جهان اسلام در قرن چهارم هجری، از جمله این نویسندگان است که در آثار او نشان ایران فراوان است؛ در کتاب الامتاع و المؤانسة وی بیش از صد وامواژه فارسی به چشم میخورد که از آن میان تقریباٌ ۲۲ واژه برای اولینبار در اثر ابوحیان ذکر شده و ۲۱ مورد آن، واژههایی است که در عصر جاهلی وارد زبان عربی شده بود و در این قرن کاربرد داشت و بیشتر از ۵۷ واژه دیگر، وامواژههای عصر اسلامی و عباسی میباشند. کلمات فارسی کتاب در حوزه تمدن مادی قرار دارند و بیشتر مربوط به خوراک، پرندگان، حیوانات و گیاهان دارویی میباشند و بسیار کم نام گل، ابزار موسیقی، بازیها، ابزار مخصوص ساختمان و... در بین آنها به چشم میخورد. از آنجا که وامواژههای فارسی بار معنایی خود را دارند، بنابراین هدف از پژوهش در واژههای معرّب، تعیین بارهای فرهنگی فارسی انتقالیافته به زبان عربی است و بدین گونه با معناشناسی واژهها، نوع فرهنگ تأثیرگذار مشخص میشود.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
کجرفتاری بهعنوان رفتاری غیرعقلایی و غیرمنطقی، نوعی از رفتار و تصمیمگیری در بین مشتریان بازارها و سازمانها بهویژه در بخش مالی و سرمایهگذاری است که شناخت ماهیت آن، همچنین عوامل مؤثر و پیامدهای آن میتواند به پیشبینی بهتر بازارها کمک کند. هدف پژوهش حاضر طراحی مدل کجرفتاری مشتریان این نوع سازمانها (بهطور خاص بازار سرمایه و بورس) میباشد. در این پژوهش سعی بر آن بوده است تا با بهرهگیری از روش آمیخته کیفی– کمی (اکتشافی- تأییدی)، همچنین بهکارگیری فن تحلیل مضمون مصاحبهها (در بخش کیفی) و تحلیل دادهها و سنجش مدل پژوهش با کمک نرمافزارهای آماری SPSS ۲۲ و Smart PLS ۳ (در بخش کمی) مدلی از این پدیده ارائه شده تا شناخت بهتری از آن حاصل شود. جامعه پژوهش در بخش کیفی، خبرگان و مشتریان مطلع در زمینه پژوهش و در بخش کمی نیز تمام مشتریان خدمات بازار بورس را شامل شده است. همچنین در بخش کیفی پژوهش، نمونه ۱۱ نفری و در بخش کمی نیز ۱۷۶ نفر از مشتریان تهرانی سازمان بورس بررسی شدند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که کجرفتاری مشتریان بهطور مستقیم متأثر از ۳ نوع سوگیری ذهنی بوده و ارزشهای فرهنگی، شرایط و قوانین اقتصادی و عوامل سیاسی نیز بر شکلگیری سوگیریهای ذهنی و در پی آن کجرفتاری مؤثر است. همچنین علاوه بر تعیین الگوهای کجرفتاری در این بازار، پیامدهای بیثباتی اقتصادی و هرج و مرج اجتماعی از جمله پیامدهای مهم و کلیدی کجرفتاری مشتریان خدمات سازمانهای مالی شناخته شده است.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۴- )
چکیده
شمال غرب ایران از چشماندازهای جغرافیایی متفاوتی چون مراتع، تپه ماهورهای کوهپایهها، کوهستان و دشتهای پر آب تشکیل میشود. با این وجود گاهنگاری موجود این منطقه منحصراً بر اطلاعات گردآوری شده از محوطههای پیرامون دریاچه ارومیه متکی است و دیگر مناطق تقریباً به طور کامل نادیده انگاشته شده است. طی عصر مفرغ جدید روش زیستی نوینی در مناطق کوهستانی شکل گرفت که ساخت دژهای مسکونی از شاخصترین ویژگیهای آن بود.
نویسندگان این مقاله کوشیدهاند تا در پرتو تحلیل مواد فرهنگی عصر مفرغ جدید متعلق به این محوطهها گاهنگاری شمال غرب ایران را بازنگری کنند.
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۳۴ )
چکیده
انتشر السرد القَصَصی باعتباره ظاهره اجتماعیه فی المجتمع العربی الجاهلی. وکان القصّاص یقومون خلال لیالی السمر بسرد قِصَص أبطال قبائلهم و قِصص ملوک الیمن و خلال العهد الاسلامی نقل القصاصون بعد اعتناقهم الإسلام قصصاً قرآنیةً ذات خلیط من أحادیث أهل الکتاب والشعوب الإیرانیة، والبابلیه و الیونانیه إلی جانب اتخاذها صفه للوعظ والتذکیر. وکان القصّاصون یتبعون طرقاً متعدده لسرد القصص التی أتى ذکرها فی القرآن بشکل موجز. فقد وردت هذه القِصص بصوره کامله فی التوراه و التفاسیر الخاصّه بها، مما جعل المسلمین یستعینون بهذه الکتب إما بطریقه مباشره و إما عن طریق الرواه من أهل الکتاب. کما نلاحظ أنّ بعضاً آخرَ قد أخذ هذه القصص من التوراة و أدخل علیها تغییرات جزئیه و منحها صبغه إسلامیة. و الجدیر بالذکر أن جماعه من المسلمین أبدعوا حکایات من نسج خیالهم لم تکن موجوده فی الواقع.
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
آگاهی از عملکرد برند یکی از شاخصههای موفقیت یک سازمان در دستیابی به اهداف است. شاخصهای ارزیابی عملکرد در حوزههای مختلف و عوامل مؤثر بر آن متناسب با سازمان متفاوت است. در پژوهش حاضر تلاش شد مدلی مفهومی براساس پژوهشهای نظری و کیفی برای تبیین ابعاد مختلف متغیرهای پژوهش ارائه شود. پژوهش حاضر از حیث ماهیت کاربردی بوده و با هدف تبیینی در دو مرحله انجام شده است. ابتدا پس از مرور ادبیات، مدل اولیه طراحی و سپس مدل مفهومی اولیه با استفاده از روش دلفی تکمیل شد. نمونهگیری براساس روش قضاوتی و گلوله برفی انجام شد و حجم نمونه ۳۰ نفر از مدیران، معاونین و کارشناسان حوزه بانکی است. با استفاده از نسخه نهایی پرسشنامه که از روایی و پایایی لازم برخوردار است، با روش نمونهگیری خوشهای طبقهای تصادفی در مدت یک هفته در ساعات کاری مختلف با مراجعه حضوری و تصادفی ۳۹۹ نفر از مشتریان هشت برند بانکهای دولتی مورد پرسش قرار گرفتند. در نهایت مدل نهایی با تجزیه و تحلیل دادهها و روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان میدهد ارزش ویژه برند از دیدگاه مشتری مستقیم بر عملکرد بازار تأثیر ندارد، ولی غیرمستقیم و از طریق ارزش ویژه رابطه مشتری تأثیرگذار است. از میان سازههای ارزش ویژه برند و ارزش ویژه رابطه مشتری تمامی ابعاد به جز تمایز برند و آگاهی از برند بر سازههای ارزش ویژه رابطه مشتری تأثیر دارد، همچنین تمامی سازههای ارزش ویژه رابطه مشتری بر سازههای عملکرد برند تأثیر مستقیم و معناداری دارد.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده
به دلیل رشد تجارت جهانی، شرکتها از راههای مختلف تلاش میکنند وارد بازارهای خارجی شوند و ضمن توسعه فروش، سود خود را حداکثر سازند که یکی از رایجترین این روشها، صادرات است. هدف اصلی پژوهش حاضر ارائه یک مدل پویا جهت تشریح تاثیر بازارگرایی صادراتی و مدیریت طراحی محصول در عملکرد صادراتی شرکت های صادرکننده صنایع دستی ایران می باشد. برای جمعآوری و تحلیل دادههای پژوهش به ترتیب از مصاحبه نیمهساختاریافته و تحلیل تم استفاده شده است. جامعۀ آماری پژوهش شامل مدیران ارشد، کارشناسان خبره وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و صادرکنندگان نمونه استان تهران است که با توجه به سطح اشباع داده، ۱۷ نفر از آنها به صورت هدفمند انتخاب شدهاند. روایی یافتههای پژوهش با استفاده از روشهای بررسی توسط اعضا، مثلثی و بررسی زوجی تضمین شد. برای بررسی پایایی از روش پایایی بازآزمون استفاده شد. بر اساس نتایج پژوهش، مدیریت طراحی محصول و بازارگرایی از ارکان اصلی صادرات صنایع دستی شناخته شدند. همچنین نتایج تحلیل تم به استخراج ۷ مؤلفه برای بازارگرایی صادراتی منجر شد که در چهار گروه یا تم فرعی دستهبندی شدند. تمهای شناسایی شده شامل برند سازی مولف، بازاریابی نمایشگاهی، بازاریابی مجازی و استراتژی بازاریابی صادرات است. تمهای فرعی در قالب یک تم اصلی باعنوان بازارگرایی صادراتی قرار گرفت. نتایج این پژوهش میتواند توسط شرکتهای صادراتی و همچنین نهادهای تسهیلگر صادرات مورد استفاده قرار گیرد