دوره 1، شماره 3 - ( 1389 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 37-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

احمدی میریلا، ابراهیم شریفی شلیر. بررسی سببی‌های ساختو‌اژی زبان روسی در گروه‌واژه‌‌های پایدار دارای حرف اضافه «от» و مشکلات مربوط به بیان آن‌ها برای فارسی‌زبانان. جستارهای زبانی. 1389; 1 (3) :25-37

1- دانشیار گروه زبان روسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زبان روسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سببی‌ها جزء جهانی‌های ذهن هستند و همواره در همه زبان‌ها خود را نمایان می سازند. با توجه به اصل نسبیت زبان، واقعیت‌های زبانی بر واقعیت‌های جهان خارج منطبق نیستند و این عدم‌تطابق هم در عرصه واژگان و هم در دستور زبان‌های مختلف خود را نشان می‌دهد. با توجه به تفاوت‌های ساختاری زبان‌های روسی و فارسی، امکانات زبانی برای بیان سببی‌ها در دو زبان متفاوت است. بدین علت تداخل زبان مادری می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در یادگیری و بروز خطا‌های زبانی مربوط به بیان سببی‌ها از طرف زبان‌آموزان باشد. با استناد به یافته‌‌های زبان‌شناسی مقابله‌ای می‌توان با مقایسه زبان‌ها خطا‌های محتمل را پیش‌بینی و برای ممانعت از وقوع آن‌ها برنامه‌های صحیح آموزشی را تدوین کرد. مقاله حاضر خطا‌های ایجاد‌شده مربوط به بیان سببی‌ها را در گروه‌واژه‌‌های پایدار با حرف اضافه «от» و دلایل ایجاد تداخل زبانی و خطا‌های ترجمه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهد.

انتشار: 1389/10/14