دوره 15، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 0-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

ِDjalili Marand N, Chavoshian S. Colors from an intercultural perspective in Persian and French proverbs and expressions. LRR 2024; 15 (4) :9-0
جلیلی مرند ناهید، چاوشیان شراره. رنگ ها از دیدگاه بینافرهنگی در امثال و تعبیرات فارسی و فرانسوی. جستارهای زبانی. 1403; 15 (4) :9-0

1- دانشیار گروه مترجمی زبان فرانسه، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران ، djalili@alzahra.ac.ir
2- استادیار گروه مترجمی زبان فرانسه، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران
پژوهش حاضر که با روشی تحلیلی و کتابخانه­ای انجام شده به تحلیل نقش­های مختلف رنگ­ها در اصطلاحات فرانسه و فارسی پرداخته است. از یک سو، این اصطلاحات در زمینه زبانشناسی خصوصا از لحاظ واژگان و ساختار نحوی، و از سوی دیگر نماد های پنهان و آشکار آن ها از دیدگاه بینا فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته­اند. در واقع، نویسندگان جهت آگاهی از اشتراک و افتراق نقش رنگ­ها دراصطلاحات مورد نظر دو زبان و ایجاد نظم و انسجام در متن مقاله، آنها را به ابتکار خود در شش گروه بدین ترتیب طبقه­بندی کرده اند: استعاره مفهومی، اصطلاحات با ساختار صفت و موصوف، مجاز، عرصه سیاست، مفاهیم انتزاعی و اصطلاحات با ساختار مصدر فعل. قابل ذکر است که با مراجعه به کتاب ها و فرهنگ­های تخصصی، پیکره پژوهش متشکل از اصطلاحات واجد شرایط برای هر گروه جمع آوری  و برای هر یک از آنها معادل­یابی در زبان مقصد انجام گرفته است. علاوه بر بررسی هراصطلاح، مولفین مقاله با استناد به نقطه نظرهای زبانشناسان، مطالعه تحلیلی از مثال ها ارائه داده­اند. همچنین، با مراجعه به کتاب ضرب المثل: به سوی یک تعریف بر اساس زبان شناسی (2012)  اثر سونیا گومز-ژوردانا فراری ساختار نحوی مثال های پیکره پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است.

نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: زبان شناسی
انتشار: 1403/7/10