دوره 11، شماره 6 - ( 1399 )                   جلد 11 شماره 6 صفحات 634-605 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moazzeni Limoudehi M, Mazandarani O. Anxiety When Learning a Foreign Language: The Cases of Proficiency and Gender. LRR 2021; 11 (6) :605-634
موذنی لیمودهی مریم، مازندرانی امید. اضطراب یادگیری زبان خارجی در سطوح مختلف زبان‌آموزان پسر و دختر ایرانی. جستارهای زبانی. 1399; 11 (6) :605-634

1- دانشجوی دکتری گروه زبان انگلیسی، واحد علی‌آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی‌آباد کتول، ایران. ، moazzenim@yahoo.com
2- استادیار گروه زبان انگلیسی، واحد علی‌آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی‌آباد کتول، ایران
با وجود تعداد قابل توجه مطالعات درخصوص اضطراب، ساختار چندگانۀ آن همچنان موضوع بحث میان محققان است. گاهی در محیط­های آموزش زبان خارجی در ایران، فراگیرانی که انگلیسی یا دیگر زبان‌ها را به­منزلۀ زبان خارجه یا دوم فرا میگیرند، دچار اضطراب میشوند که ممکن است در سطوح مختلف و در میان پسران و دختران متفاوت باشد. این مطالعه که بر مبنای هم­بستگی انجام شده است، به بررسی سطوح مختلف اضطراب در میان سطوح متفاوت زبان­آموزان انگلیسی می­پردازد. بدین منظور، 108 زبان­آموز ایرانی پسر و دختر 14 تا 18 ساله که در یک مؤسسۀ زبان انگلیسی در گرگان مشغول زبان­آموزی بودند، بررسی شدند. ابتدا میزان اضطراب در سطوح مختلف و سپس در میان زبان­آموزان پسر و دختر بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات که از طریق مربع خی در نرم­افزار R انجام شد، نشان داد که درکل بین اضطراب و سطوح مختلف زبان­آموزان رابطۀ معناداری وجود ندارد، اما نتایج نشان دادند که رابطۀ معناداری بین سطح اضطراب و جنسیت وجود دارد. دستاوردهای این مطالعه برای تنظیم مطالعات وسیع­تر آینده و نیز مدرسان زبان انگلیسی، تربیت­کنندگان مدرسان زبان و همچنین طراحان برنامۀ درسی مفید خواهد بود تا عوامل عاطفی و به­خصوص اضطراب را در جنبه­های مختلف تدریس زبان انگلیسی به­منزلۀ زبان خارجی در ایران مدنظر قرار دهند.

نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: آموزش زبان
انتشار: 1399/11/10