دوره 15، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 0-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aminpour N, Sokhanvar J, Bordbari Z. Subversion of Unintelligible and inevitable Male Gender Identity and Roles in Selected Plays by Tennessee Williams. LRR 2024; 15 (4) :2-0
امین پور نیلوفر، سخنور جلال، بردباری زهرا. واژگونگی نقش و هویت جنسی ناگزیر و نامفهوم مردانه در آثار منتخب تنسی ویلیامز. جستارهای زبانی. 1403; 15 (4) :2-0

1- گروه ادبیات. دانشکده زبانهای خارجی. دانشگاه آزاد اسلامی. واحد تهران مرکز.دانشجوی دکتری
2- گروه ادبیات انگلیسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، nakhoslaj@gmail.com
3- گروه ادبیات انگلیسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
چکیده:
بررسی سوژه های مذکر در آثار تنسی ویلیامز و نحوه کنش و واکنش آنان به نقشهای اجراگرایانه فرهنگی در جامعه دگرجنسگرا مسئله مورد بررسی در این مقاله می باشد.
هدف از نگارش این مقاله مشاهده و تحلیل نحوه شخصیت پردازی تنسی ویلیامز می باشد که با نمایان ساختن نقش وهویت های جنسی مذکر متنوع، به بررسی واکنش های متفاوت این افراد در رویارویی با استانداردهای از پیش تعیین شده فرهنگ دوجنسیتی پرداخته و تنوع اجراگری آنها را که اغلب منجر به واژگونگی می گردد به نمایش می گذارد.هدف دیگر این پژوهش، تطابق یافته هایی که از خوانش و تحلیل نمایشنامه های ویلیامز بدست آمده، با فرضیه اجراگری جودیت باتلر می باشد.
در بررسی نمایشنامه های تنسی ویلیامز و شخصیتهای مذکر آنها، و استفاده از نظریه جودیت باتلر مبنی بر اجراگری و واژگونگی اجراگرایانه، دست آورد مهمی که حاصل می شود، نمایش نقص نظریه باتلر در توضیح نحوه برخورد فرهنگ دوجنسیتی در ارتباط با فردیت مذکر می باشد. اجراگری هویت های جنسی مذکر و احیانا واژگونگی اجراگرایانه آنها در غالب بسیار متنوعی در آثار ویلیامز به نمایش درآمده اند که از سوی مردان جامعه و همچنین زنان جامعه که نقش غالب را انتخاب کرده و به عنوان نمایندگان ماتریس قدرت درد ارتباط با اعضای مذکر روبرو می شوند در جایگاه ثانویه قرار می گیرند.

واژگانکلیدی: جودیت باتلر- اجراگری- هویت جنسی مردانه- تنسی ویلیامز- تکثیر و تنوع هویت جنسی- درون واژگونی

نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: روایت شناسی
انتشار: 1403/7/10