دوره 13، شماره 6 - ( 1401 )                   جلد 13 شماره 6 صفحات 353-325 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahrami K. The Analysis of the Ordering in Noun Phrase Structures in German. LRR 2023; 13 (6) :325-353
بهرامی کاوه. تحلیل ترتیب ارکان گروه اسمی در زبان آلمانی. جستارهای زبانی. 1401; 13 (6) :325-353

استادیار گروه زبان و ادبیات آلمانی، دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. ، k_bahrami@sbu.ac.ir
مقالۀ حاضر به موضوع ساختار گروه اسمی در زبان آلمانی و ترتیب عناصر تشکیل‏دهندۀ آن می‏پردازد. این ویژگی در زبان آلمانی که وابسته‏های هستۀ گروه اسمی می‏توانند در هر دو سوی آن قرار گیرند، جزو خصوصیاتی است که بر پیچیدگی ساخت و ترتیب ارکان گروه اسمی می‏افزاید. یکی از اهداف این پژوهش که ماهیتی توصیفی دارد، پاسخ به این پرسش است که آیا چینش عناصر بسط‏دهندۀ گروه اسمی در هر دو سوی آن، از قاعده‏ای پیروی می‏کند؟ به عبارت دیگر، آیا قرار گرفتن این عناصر در دو سوی گروه اسمی تصادفی است؟ نتایج نشان می‏دهد، عناصری که در سمت چپ هسته واقع می‏شوند، با هستۀ گروه اسمی مطابقۀ دستوری دارند. این درحالی است که این روابط در سمت راست هسته مشاهده نمی‏شود. علاوه بر این، از طریق نمونه‏هایی نشان می‏دهیم که این دسته‏بندی در مواردی نقض می‏شود. همچنین نشان می‏دهیم که قرار گرفتن انواع صفت در سمت چپ هسته از الگوی خاصی پیروی می‏کند. علاوه بر این، در موضوع نشانه‏گذاری حالت دستوری در گروه اسمی ملاحظه می‏کنیم که دلیل پاره‏ای از ناهمگونی‏ها در صرف صفت در گروه اسمی، به جایگاه نحوی اجزاء تشکیل‏دهندۀ گروه اسمی بازمی‏گردد.

نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: زبان شناسی
انتشار: 1401/11/10