دوره 13، شماره 6 - ( 1401 )                   جلد 13 شماره 6 صفحات 353-325 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrami K. The Analysis of the Ordering in Noun Phrase Structures in German. LRR 2023; 13 (6) :325-353
URL: http://lrr.modares.ac.ir/article-14-57311-fa.html
بهرامی کاوه. تحلیل ترتیب ارکان گروه اسمی در زبان آلمانی. جستارهای زبانی. 1401; 13 (6) :325-353

URL: http://lrr.modares.ac.ir/article-14-57311-fa.html


استادیار گروه زبان و ادبیات آلمانی، دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. ، k_bahrami@sbu.ac.ir
چکیده:   (2443 مشاهده)
مقالۀ حاضر به موضوع ساختار گروه اسمی در زبان آلمانی و ترتیب عناصر تشکیل‏دهندۀ آن می‏پردازد. این ویژگی در زبان آلمانی که وابسته‏های هستۀ گروه اسمی می‏توانند در هر دو سوی آن قرار گیرند، جزو خصوصیاتی است که بر پیچیدگی ساخت و ترتیب ارکان گروه اسمی می‏افزاید. یکی از اهداف این پژوهش که ماهیتی توصیفی دارد، پاسخ به این پرسش است که آیا چینش عناصر بسط‏دهندۀ گروه اسمی در هر دو سوی آن، از قاعده‏ای پیروی می‏کند؟ به عبارت دیگر، آیا قرار گرفتن این عناصر در دو سوی گروه اسمی تصادفی است؟ نتایج نشان می‏دهد، عناصری که در سمت چپ هسته واقع می‏شوند، با هستۀ گروه اسمی مطابقۀ دستوری دارند. این درحالی است که این روابط در سمت راست هسته مشاهده نمی‏شود. علاوه بر این، از طریق نمونه‏هایی نشان می‏دهیم که این دسته‏بندی در مواردی نقض می‏شود. همچنین نشان می‏دهیم که قرار گرفتن انواع صفت در سمت چپ هسته از الگوی خاصی پیروی می‏کند. علاوه بر این، در موضوع نشانه‏گذاری حالت دستوری در گروه اسمی ملاحظه می‏کنیم که دلیل پاره‏ای از ناهمگونی‏ها در صرف صفت در گروه اسمی، به جایگاه نحوی اجزاء تشکیل‏دهندۀ گروه اسمی بازمی‏گردد.
 
متن کامل [PDF 470 kb]   (700 دریافت)    
نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: زبان شناسی
انتشار: 1401/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.